Wat moet je weten over brommobielen?

De brommobiel functioneert goed in het verkeer. Niet alleen in de stad, maar ook op afgelegen landweggetjes is het ideaal om hiermee de weg op te gaan.

Alle overige weggebruikers moeten de brommobiel als motorvoertuig behandelen en daarbij gelden dus ook de normale regels. Komt u bijvoorbeeld van rechts? Dan heeft u gewoon voorrang.

Wetgeving

De brommobiel functioneert goed in het verkeer. Niet alleen in de stad, maar ook op afgelegen landweggetjes is het ideaal om hiermee de weg op te gaan. Alle overige weggebruikers moeten de brommobiel als motorvoertuig behandelen en daarbij gelden dus ook de normale regels. Komt u bijvoorbeeld van rechts? Dan heeft u gewoon voorrang. Houd u er rekening mee dat een brommobiel maximaal 45 km per uur mag rijden.

Verschillende veiligheidsmaatregelen

Het is natuurlijk wel belangrijk om veilig de weg op te gaan. In deze brommobiel hoeft u geen helm op, maar u moet uiteraard wel de veiligheidsgordel dragen. Ook moet u zich gedragen als een echt motorvoertuig bestuurder, dus u bent verplicht om op de weg te rijden in plaats van de fietspaden. Echter mag u niet op de autowegen en autosnelwegen rijden. Vanaf 18 jaar mag men 1 passagier meenemen in een brommobiel.

De veiligheid van de voertuigen

Om veiligheid van de voertuigen te garanderen zijn er verschillende testen uitgevoerd. Wij willen namelijk de beste voertuigen aanbieden. Er worden verschillende virtuele crash tests uitgevoerd zodat een hoge veiligheid van de gebruiker centraal staat. Hierdoor wordt er een intelligent en globaal concept aangeboden om zo de overlevingscel in geval van een ongeluk te behouden. Ligier en Microcar heeft oog voor de kleinste details zodat alles geheel veilig is.

Er wordt gebruik gemaakt van de volgende aspecten:

  • Een monobloc chassiskooi die een stevigheid garandeert en een bewezen weerstand biedt in het geval van een aanrijding;
  • Structurele verstevigingen;
  • Vier geventileerde remschijven;
  • Verankering van de veiligheidsgordels met een scheurvastheid tot over een ton;
  • Monobloc wielarmen achteraan in gegoten aluminium;
  • Hoge weerstandsbodemplaat;
  • Panoramische glasvlakken met een verminderde dode hoek, meer bepaald aan de zij- en achterkant;
  • Achteruitrijcamera.

Meer weten over wetgeving en veiligheid?

Heeft u nog vragen wat betreft de wetgeving en veiligheid? Dan kunnen wij u daar meer over vertellen. Contact opnemen mag daarom altijd. Bel ons even op of stuur een e-mail en wij beantwoorden al uw vragen. Wellicht rijdt u dan binnenkort één van de brommobielen.